De magie van ‘Small Bump’ van Ed Sheeran

De weblog van Laura, wel vaker een goudmijn voor prachtige muziek, daar hoorde ik het liedje voor het eerst. The A-Team van Ed Sheeran. Betoverd door zijn stem en de prachtige tekst, luisterde en bekeek ik vele filmpjes op Youtube. Zo ook een filmpje van het liedje Small Bump


Toen ik in december begreep dat Ed Sheeran naar Nederland zou komen, leek mij dat dan ook een prachtige kans om zijn stem live te mogen horen. Helaas bleek het uitverkocht te zijn. En omdat ik die week al twee concerten in de planning had staan, deed ik verder geen moeite voor kaartjes.

Totdat ik een tweet voorbij zag komen waarin iemand twee kaartjes voor het concert van Ed Sheeran aanbood. Niet veel meer dan de oorspronkelijke prijs. Inmiddels wist ik ook dat mijn zusje het bestaan van Ed Sheeran had ontdekt en hem dolgraag live zou willen zien.

Voor ik het wist was ik in het bezit van twee kaartjes voor het concert van Ed Sheeran in de Melkweg. Mijn zusje werd verblijd en ik trachtte nog snel wat teksten uit mijn hoofd te leren – praktisch onmogelijk, want Ed Sheeran is soms een heuse rapper.

Het liedje Small Bump kreeg op Youtube al veel aandacht van mij. Niet gek, want de melodie klinkt goed en de tekst zing je snel mee. Iets waardoor je niet stil staat bij de betekenis van het liedje.

Totdat Ed Sheeran je vertelt dat Small Bump het verhaal vertelt van een van zijn vrienden die zwanger is, maar al na 4 maanden bevalt. De baby komt te overlijden. Zeer terecht vroeg Ed of het publiek met dit liedje niet mee wilde zingen, tijdens zijn concert in de Melkweg. Het hele publiek gaf hier gehoor aan, wat een prachtige sfeer bracht. Het was magisch om hierbij aanwezig te mogen zijn.

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Prachtig liedje inderdaad. Kan me voorstellen dat het live helemaal voor kippenvel zorgt!

  [Reply]

 2. Toen ik het liedje voor het eerst hoorde dacht ik eerst dat het om hemzelf ging maar voor de zekerheid heb ik het toen opgezocht en kwam er toen inderdaad achter dat het om een vriend ging. Heel mooi nummer maar zo’n treurig verhaal.

  [Reply]

 3. Awh, thanks 🙂 Hij klinkt echt goed live!

  [Reply]

  Onuitgesproken Reply:

  Wow, verkeerde site 😛 maar snapt dat ik het ben, denk ik 🙂

  [Reply]

 4. Wat een heftig liedje! Ik kende deze nog niet… ben eerlijk gezegd ook nooit verder gaan zoeken naar andere nummers dan A-team omdat ik daar nog graag naar luister. Misschien eens doen, want hij heeft inderdaad een mooie stem!

  [Reply]

 5. Nu is de tekst opeens heel logisch en krijgt het liedje een heel andere lading.. Mooi!

  [Reply]

 6. Ik was ook pas een tijd geleden bekend met zijn muziek geworden omdat iedereen het er eigenlijk wel over had. Maar hij heeft echt een mooie stem!
  Dan ga je opeens heel anders tegen een nummer aankijken..

  [Reply]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *