Help Magnus! Help Arjen! Help mij!

Alweer enkele jaren geleden las ik voor het eerst een boek van Arjen Lubach. ‘Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend‘. En hoewel ik nu geen idee meer heb waar dat boek over gaat, weet ik één ding nog wel: die schrijfstijl is verdomde fijn. 

Dat er behalve die schrijfstijl nog meer fijn was, bleek tijdens een avondje theater. Het Monica Da Silva Trio, waar – geheel toevallig – Arjen Lubach deel van uit maakt, is gewoon onwijs tof. Die humor. Die Monica. Die sfeer. Briljant vind ik het.

Gelukkig hield het daar niet op. Want behalve dat ik het Monica Da Silva daarna nog 2 keer live zag en duizenden keren bekeek op Youtube, kwam Arjen Lubach op het ingenieuze idee om een derde boek te gaan schrijven: Magnus

Fucking hetzelfde
En dat boek is gewoon liefde. Het uitgangspunt van het boek is bijzonder origineel: de creditcard van de hoofdpersoon Merlijn wordt gebruikt door iemand anders dan hemzelf. Toch beantwoord hij de vraag van de creditcardmaatschappij bevestigend: hij heeft de uitgaven zelf gedaan, daar in dat pretpark in Zweden. Ook al is hij nog nooit in Zweden geweest.Wat volgt is Merlijn die afreist naar Stockholm, verliefd wordt, de man ontmoet die zijn creditcardgegevens heeft gestolen én vervolgens niets zegt. Het verhaal is gewoonweg briljant, de personages mijn beste vrienden en god wat was ik blij dat niet alles steeds zo fucking hetzelfde was.

Fijn boek dus.

Nu is er met dat boek iets bijzonders aan de hand. Het boek Magnus van Arjen Lubach maakt namelijk kans op de Diorapthe Jongerenliteratuur Prijs – een duur woord voor erkenning. Als je tussen de 15 en 30 jaar bent kan je stemmen op een aantal geselecteerde boeken, inmiddels is dat aantal terug gebracht naar 5 met dus Magnus erbij. Wat jij dus moet doen is even stemmen op Magnus van Arjen Lubach (dat meisje met de blauwe achtergrond), omdat je lief bent. Vervolgens wint Magnus, krijgt Arjen erkenning voor zijn werk en win jij – of ik, want je deelt uiteraard dit met mij – 1 jaar gratis boeken. Simpel toch? 

Je hebt nog tot en met 10 april de tijd en dat stemmen doe je hier: op de website van Diorapthe Jongerenliteratuur Prijs.

Op 19 april wordt Magnus dan bekend gemaakt als winnaar.

Meer weten over Magnus voordat je stemt? Lees mijn recensie van Magnus op Libelle.nl of lees het korte interview met Arjen op NU.nl.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Haha, grappig geschreven Marike. Ik ben even in een luie mood, maar misschien ga ik nog wel even stemmen.

    [Reply]

  2. Jammer dat je niet zoveel meer blogt… 🙁

    [Reply]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *