Boek, boeken, boeks: toffe initiatieven

Als paddenstoelen schieten nieuwe initiatieven rondom boeken uit de grond. Een leesclub hier, een uitverkoop zus, een tournee daar en een festival zo. Allemaal leuk en aardig, maar waar moet je nou aandacht aan besteden? 


Twitterleesclub; online leesclub

Fervent gebruiker van Twitter én dol op lezen? Dan is de Twitterleesclub van @Leestweeps iets voor jou. 5 keer per jaar wordt er gezamenlijk een boek gelezen, maar JIJ kiest of je daar aan mee doet of niet. Handig als je eens geen geld hebt om het boek aan te schaffen (en vervolgens na de bespreking toch op je verlanglijst te zetten) of als je geen tijd hebt. De eerste Twitterleesclubavond is net achter de rug, 2 april met het boek ‘Toen god een konijn was‘, maar de datum voor de volgende avond is al bekend: zet 4 juni maar in je agenda!


Ink&Drink; kroeg voor boeken(liefhebbers)

Ben je een echte kroegtijger, maar verslind je ook boeken alsof het biertjes zijn? Dan is Ink&Drink jouw ding. Tijdens deze avond dragen schrijvers voor uit eigen, soms zelfs nieuw, werk en kan je rustig een drankje drinken in een ongedwongen sfeer. De eerstvolgende Ink&Drink is op 12 april, de avond vindt altijd plaats in Amsterdam. Meer informatie over Ink&Drink vind je op hun facebook-pagina.


Lovely Books (and Book Ideas); een Pinterest Board

Om Pinterest kun je niet meer heen: met dit nieuwe sociale netwerk kan je mooie of interessante beelden verzamelen op verschillende boards die je zelf aanmaakt. Hoewel je vooral veel ‘home decoration’, ‘wedding’ en ‘food’-pins hier vindt, zijn er ook een aantal interessante boards met boeken te vinden! Ter illustratie, een board met niet alleen maar covers van boeken, maar ook boekenkasten of boekkunst.


Manuscripta; opening van het boekenseizoen

Boeken zijn er zat, maar wil je liever graag op de hoogte zijn van de nieuwste uitgaven? Dan is Manuscripta bezoeken een must! Tijdens dit jaarlijkse evenement op het Westergasterrein in Amsterdam wordt het nieuwe boekenseizoen officieel geopend met toffe presentaties, stands van een heleboel uitgeverijen én exclusieve acties. Kijk niet raar op als je hier bezoekers ziet rondlopen met trekkoffers, want met een beetje geluk ga je met een stapel brochures én boeken weer naar huis. De eerstvolgende Manuscripta is van 1 tot en met 3 september.

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Echt nog nooit van gehoord deze dingen! [behalve pinterest dan, niet te missen in de blogwereld]

    [Reply]

  2. Ben je zelf ook lid van zo’n boekenclub?

    [Reply]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *