Manuscripta 2012: ook digitaal

Als boekenliefhebber kan ik enorm genieten van evenementen zoals Manuscripta. Een festival bedoelt als opening van het nieuwe boekenseizoen. Niet alleen voor uitgeverijen, pers en media, maar juist ook voor de bezoekers, voor die echte boekenliefhebbers. 

Naast een boekenliefhebber ben ik ook een liefhebber van online media, ebooks, apps en digitale gadgets. Gelukkig is Manuscripta ook daar een mooi platform voor. Zo was er een rek met ebooks als creditcard, tablets, veel tweets en meer. 

Manuscripta en Twitter

Manuscripta was trending topic op Twitter! Dat gebeurde op zaterdag 1 september, de eerste dag van Manuscripta. De hashtag was 7 uren lang trending topic, zoals te lezen is op twitter2.nl.

En om bij Twitter te blijven: Het SLAA Amsterdam heeft een actieve twitterreporter, want op de zondag vond Cox Tales plaats die live werd verslagen vanaf Twitter door Daphne de Heer. Voor een twitterverslaafde zoals ik is dat extra leuk om te zien! Mocht je Cox Tales gemist hebben op Manuscripta: lees de tweets van SLAA nog eens na!

  • Overigens is Cox Tales echt een aanrader voor het ontdekken van toffe schrijvers. Ik hoorde Vrouwkje Tuinman, Daan Heerma van Voss, Olga Kortz en Esther Gerritsen en die gaan de komende tijd mooie boeken uitbrengen!

Solliciteren voor dummies

De welbekende For Dummies boeken waren ook aanwezig op Manuscripta. De boeken liepen zelfs rond als wandelende reclame voor een workshop solliciteren met social media! Ik was er helaas niet bij aanwezig dus ik kan je geen tips vertellen, maar gelukkig bestaat daar dus een boek voor.

In 1 minuutje

Een van mijn favoriete boekinitiatieven was er ook: Why I love this book. Op de website van WILTB vind je one-minute-bookreviews, korte filmpjes waarin boekliefhebbers vertellen waarom zij een boek zo mooi. Manuscripta plaatste op Twitter een foto van de hele toffe bus van Why I love this book.

Ebooks als creditcard

QINQO was ook aanwezig. Dit merk verkoopt ebooks in de vorm van creditcards. Op Manuscripta was een rek te zien met deze ebooks. Leuk om cadeau te geven aan iemand die graag ebooks leest, zoals ik (sinds dit jaar)!

Ook een keer Manuscripta bezoeken? Het boekenfestival vindt plaats begin september, meer informatie vind je op de website van Manuscripta.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Leuk verslag! Ook dat je opvallende dingen hebt uitgelicht! Mijn verslag staat nu ook online! 🙂

    [Reply]

  2. Ik wilde er graag heen maar had er geen geld voor opzij gelegd en was erg moe van een drukke week. Volgend jaar moet ik dat maar eens wat beter plannen want ik lees er vooral leuke verhalen over!

    [Reply]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *