Over marikee

Mijn naam is Marike Bijlsma, maar toen ik begon met Twitter in 2009 was de naam ‘Marike’ bezet, dus koos ik voor ‘Marikee’. Dat werd uiteindelijk ook de naam van mijn persoonlijke blog. Toen ik later eens bij een stage werd aangesproken door iemand die mij volgde op Twitter als ‘Marikee’ had ik er opeens een nieuwe naam bij. Sindsdien luister ik naar zowel Marike als Marikee (en alle varianten daarop). Toen ik mijn eigen bedrijf ging registreren bij de KVK hoefde ik dan ook niet lang na te denken over de bedrijfsnaam: MARIKEE. De domeinnaam had ik toch al haha.

Maar wat doet MARIKEE?

Mijn verkering met social media is al jaren dik aan. Dat begon allemaal met Hyves in 2006, breidde zich uit met Facebook later datzelfde jaar, in februari van 2009 begon ik mijn leven te delen met Twitter, in november 2010 raakte ik redelijk verslaafd aan Instagram en in juni 2011 voegde ik daar Pinterest aan toe. Oh en ergens daartussen maakte ik ook een account aan op Linkedin, maar dat is een beetje een knipperlichtrelatie.

Al vroeg tijdens mijn relatie met social media kon ik er mijn werk van maken. Want hoewel het tijdens mijn opleiding Communicatie met afstudeerrichting Journalistiek nauwelijks aan bod kwam, wist ik het altijd wel een grote rol te laten spelen bij mijn stages, baantjes en opdrachten daarna. Het was onderdeel van mijn stage bij Libelle.nl, waar ik onder andere de allereerste Twitter-reporter was van de Libelle Zomerweek. Daarnaast schreef ik mijn afstudeerscriptie over het ideale multimediale concept voor het tijdschrift en bijbehorende website Tuinieren.nl – wat helaas niet meer bestaat, snif. Daarna heb ik geholpen bij het opzetten van meerdere social media kanalen voor verschillende merken, vooral Instagram kwam daarbij veel aan bod. In 2018 en 2019 heb ik meerdere trainingen over Instagram gegeven in samenwerking met Bladendokter. Voor de website van Bladendokter en The Big Story heb ik ook veel artikelen geschreven over onder andere Instagram.

Pinterest gebruik ik ook al jaren, ook zakelijk in samenwerking met klanten als onderdeel van een groter geheel. In de toekomst hoop ik meer klanten te krijgen voor Pinterest, wat ik zie hier ongelofelijk veel kansen voor merken.

Naast social media is ook bloggen en teksten schrijven een belangrijk onderdeel van MARIKEE. Dat begon allemaal met mijn persoonlijke blog, maar resulteerde in artikelen schrijven voor veel verschillende merken. Zo schreef ik over lifestyle-onderwerpen voor Libelle.nl, LikeandLove.nl, Tuinieren.nl, 101Woonideeen.nl en WendyOnline.nl tot seo-teksten voor Tuinieren.nl en vtwonen.nl. Ook voor Bladendokter.nl en TheBigStory.nl heb ik veel artikelen geschreven. Daarnaast ben ik een tijdje eindredacteur voor Love2BeMama.com geweest. In 2020 heb ik een tijdje het Pinterestbeheer gedaan voor mamaliefde.nl.

Ik schrijf nog altijd graag, maar doe dat nu vooral via whatsapp of voor mamalifestyle.nl, mijn eigen persoonlijke website over mijn leven als moeder en alles wat daarbij komt kijken. Een site waarvoor ik nu af en toe leuke producten ontvang of uitdagende betaalde opdrachten voor krijg. Superleuk ter afwisseling met mijn andere werk, omdat het een stuk persoonlijker is.

Het plezier in mijn werk vind ik vooral in de creativiteit, of dat nou gaat om het zo leuk mogelijk maken van een stiekem saaie seo-tekst of het maken van digitale ontwerpen voor Instagram Stories. Daarnaast geniet ik erg van de afwisseling tussen social media content maken, bedenken en inplannen tot het schrijven van korte nieuwsberichten of inhoudelijkere informatieve artikelen. Daarnaast geef ik graag advies voor bijvoorbeeld Instagram of Pinterest, want ik denk graag mee hoe een grotere groei in engagement of volgers gerealiseerd kan worden.

Mijn kracht zit in het feit dat ik goed kan schrijven, een goede basiskennis heb van seo, oog heb voor detail, een beelddenker ben en mijn creatieve brein altijd overuren draait. Kan ik jou daarmee ergens helpen? Neem dan vooral contact op via marike.bijlsma@gmail.com en wie weet drinken we binnenkort samen koffie om snode plannen te smeden.

Naast bovengenoemde werkzaamheden doe ik ook fotografie opdrachten. Meer zien? Check moments.marikee.nl

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.