wat kan ik voor jou doen: bloggen

Bloggen doe ik sinds 2009 en eigenlijk ben ik er nooit mee gestopt. Hoewel ik inmiddels niet meer onzinnige verhaaltjes meer deel online, maar een heus mama-platform heb waar ik regelmatig tips en trucs deel: mamalifestyle.nl. Het bloggen vind ik echter zo leuk, dat ik het ook heel graag in opdracht zou willen doen.

Onderwerpen waar ik graag over zou bloggen

  • Ouderschap en opvoeding
  • Stilgeboorte
  • Tuinieren
  • Interieur en trends
  • Kinderkleding
  • Speelgoed

Maar eigenlijk sta ik open voor nog veel meer onderwerpen. Mijn brein staat altijd aan en weet voor elk onderwerp wel een lijst aan ideeën te produceren. Neem je contact met mij op voor meer informatie?

wat kan ik voor jou doen: SEO-TEKSTEN SCHRIJVEN

Sinds het moment dat ik een pen kan vasthouden, ben ik aan het schrijven. Hoewel ik tegenwoordig mijn teksten schrijf met een toetsenbord, maar dat terzijde. Ik schrijf vooral graag seo-teksten. Het spelletje met Google spelen, zoekwoordenonderzoek doen en vervolgens een tekst passend bij de opdrachtgever en passend bij de eisen van Google opleveren. Daar kan ik enorm van genieten.

In het verleden heb ik onder andere seo-teksten geschreven voor vtwonen, Greenpeace, Bladendokter en The Big Story. Bij vtwonen was ik ook verantwoordelijk voor het gebruikte beeldmateriaal, wat ik ook super leuk vind om te doen, want zo kan ik een compleet verhaal afleveren.

Werkwijze seo-teksten schrijven

Mijn werkwijze om seo-teksten te schrijven is als volgt:

  • We overleggen over het doel en de onderwerpen van de teksten
  • Ik doe een zoekwoordenonderzoek om te zien of we de juiste term te pakken hebben
  • Ik maak een opzet van de tekst en bespreek deze desgewenst
  • Ik schrijf de tekst en kan deze direct in WordPress zetten inclusief beeldmateriaal
  • We monitoren samen de resultaten in een maand tijd (afhankelijk van de trendgevoeligheid van het onderwerp) en ik kan bijsturen waar nodig

Ik kan teksten zelf in WordPress zetten met beeldmateriaal en dembenodigde seo-informatie op basis van een plugin zoals bijvoorbeeld Yoast.

Bij het schrijven van seo-teksten werk ik graag op basis van een uurtarief. Neem contact op voor meer informatie.

wat kan ik voor jou doen: PINTEREST BEHEREN

Pinterest kan heel veel betekenen voor een merk, zoals zichtbaarheid voor jouw producten of content. Het voordeel van Pinterest is dat het vooral gebruikt wordt als zoekmachine en niet zozeer als sociaal kanaal. Daarnaast kan Pinterest voor jarenlange zichtbaarheid voor content zorgen, in tegenstelling tot content op social media dat vaak maar een levensduur van een paar uur tot een paar dagen heeft. Vandaar dat ik altijd het beheren van een Pinterestaccount voor minimaal drie maanden start, omdat er dan goed gekeken kan worden naar de resultaten.

OPTIES

Er zijn heel veel opties voor het beheren van een Pinterestaccount, vaak is dit ook helemaal afhankelijk van de soort content of de hoeveelheid content. Wat wel vaak goed werkt is om op regelmatige basis pins te delen.

Afhankelijk van het soort content zal er waarschijnlijk een combinatie volgen van eigen afbeeldingen en speciale pins – ontwerpen gemaakt door mij met plek voor eigen afbeeldingen of stock beeld.

Geen beeld voor handen? Geen probleem! Tegen een meerprijs kan ik zelf beeld maken, maar ook bijvoorbeeld grafische ontwerpen maken met de gewenste boodschap.

  • ongeveer 30 pins per maand
  • ongeveer 60 pins per maand
  • minder pins is in overleg ook mogelijk: neem even contact op voor een specifieke offerte.

Altijd inbegrepen: 5 verschillende ontwerpen voor afbeeldingen of tekst.
Tegen meerprijs: het resultaat van het zoekwoordenonderzoek.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Een opdracht voor het beheren van een Pinterestaccount geldt voor minimaal drie maanden. Desgewenst kan het vervolgens weer met drie maanden – of langer – verlengd worden.

Bij het beheren van een Pinterest account ben je zelf altijd vrij om nog inspiratie te blijven pinnen. Maar desgewenst verzorg ik ook een deel repins tegen een meerprijs.

wat kan ik voor jou doen: PINTERESTACCOUNT

EEN NIEUW PINTERESTACCOUNT

  • Account registreren
  • Profiel inrichten met bio en profielfoto
  • Website claimen voor WordPress sites
  • Zoekwoordenonderzoek
  • Minimaal 5 relevante boards en pins
  • 5 verschillende. matchende ontwerpen voor eigen pins (gemaakt in Canva)
  • EXTRA: omslagfoto’s voor elk board

OF

EEN BESTAAND PINTERESTACCOUNT

  • Opschonen van account en niet relevante pins (altijd in overleg en met tips voor bewaren van bepaalde pins)
  • Profiel verbeteren
  • Zoekwoordenonderzoek
  • Relevante boards inrichten met bijbehorende pins
  • 5 verschillende, matchende ontwerpen voor eigen pins (gemaakt in Canva)
  • EXTRA: omslagfoto’s voor elk board

Altijd inbegrepen: het zoekwoordenonderzoek, profielfoto, profielpagina tekst, 5 verschillende matchende ontwerpen voor pins, omslagfoto’s voor elk board (optioneel).

Extra opties zoals meer ontwerpen, een jaarlijks zoekwoordenonderzoek of meer boards zijn altijd mogelijk in overleg tegen een meerpijs. Neem contact op voor een offerte op maat.

BLADENDOKTER

In een zoektocht naar freelance medewerkers voor Wendy Online zocht Carolien Vader contact met mij. We hebben toen heel prettig een aantal maanden samengewerkt voor het platform Wendy Online en daarna contact gehouden. In het najaar van 2017 zijn we een nauwere samenwerking aangegaan waarbij ik werkzaamheden voor Bladendokter en The Big Story heb uitgevoerd en vanuit hen op projecten werd gezet.

BLOGGEN

De werkzaamheden die ik voor Bladendokter deed, bestond voor een deel uit blogs schrijven over nieuws in bladenland of how-to-artikelen bijvoorbeeld. Al mijn artikelen voor Bladendokter zijn hier te lezen: bladendokter.nl/author/marikebijlsma

Daarnaast heb ik er hier een aantal uitgelicht:

SOCIAL MEDIA

Ook social media beheer was een deel van de werkzaamheden, zodoende heb ik onderstaande social media berichten gemaakt en gedeeld vanuit het Instagramaccount van Bladendokter. Een deel van deze berichten gaan over de artikelen die ik heb geschreven en werden gedeeld voor traffic naar de site. Een ander deel van de berichten ging over de trainingen en hadden conversie als doel. Daarnaast heb ik een aantal achter de schermen kiekjes gedeeld.

Naast de berichten voor Instagram heb ik via Buffer ook vele berichten gedeeld op Facebook, Twitter en Linkedin. Maar omdat dit veelal bestond uit een stukje tekst en link heb ik deze in dit overzicht niet meegenomen.

De nieuwste berichten staan bovenaan:

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat lees jij bij de kapper? #unsplash

Een bericht gedeeld door magazines & media innovatie (@bladendokter) op

IK OOK VAN JOU

Via Bladendokter kwam ik terecht bij Ik Ook Van Jou, een nieuw tijdschrift dat in het voorjaar van 2019 gelanceerd werd. Zij zochten een social media redacteur die ervoor kon zorgen dat Ik Ook Van Jou ook online zou opvallen. Echter was er weinig budget over na het maken van het magazine en alle andere plannen die al waren gemaakt, daardoor bleef er een minimaal plan over voor social media.

Er werden in deze periode 5 dagen per week social media berichten geplaatst op Instagram, Instagram Stories en Facebook. Alle content is zelf samengesteld, gezocht met behulp van bijvoorbeeld Unsplash of gemaakt en gedeeld met minimale tekst en enkel de hashtag #ikookvanjou. Alle updates van Stories zijn opgeslagen in Highlights en waren interactief of nodigden uit om te delen met andere Instagrammers.

Helaas heeft het tijdschrift tot op heden geen vervolg gekregen…

INSTAGRAM

Hier zijn alle berichten te vinden: @IKOOKVANJOU

IK OOK VAN JOU INSTAGRAM PLAN